Euphorion Gedichtenwedstrijd

Voor het eerst in haar bestaan organiseert studievereniging Euphorion een Gedichtenwedstrijd. Naast het lezen en analyseren van literaire teksten, kunnen literatuurwetenschappers ook zeker zelf schrijven. Schuilt in iedere literatuurwetenschapper een toekomstig Dichter des Vaderlands? Wij denken van wel.
We dagen studenten literatuurwetenschap  (bachelor en master) uit een gedicht te schrijven voor de Euphorion Gedichtenwedstrijd.  De gedichten worden beoordeeld door een professionele jury en de winnaar wordt bekroond met een boekenpakket en een optreden naast andere dichters tijdens de Literaire Kroegentocht op maandag 3 juni a.s. 

Reglement
1.      Het thema is vrij te kiezen.

2.      Elke deelnemer mag maximaal één gedicht inzenden.

3.      Het gedicht mag geschreven zijn in het Nederlands of het Engels.

4.      Het gedicht wordt per mail aangeleverd, in een aparte bijlage. Het gedicht moet geschreven zijn in Times New   Roman, lettergrootte 12, zonder opmaak. Dit om het anonieme jureren mogelijk te maken.

5.      Het gedicht moet oorspronkelijk zijn – gevallen van plagiaat worden uitgesloten van deelname.

6.      Het gedicht mag niet ingezonden, genomineerd of bekroond zijn (geweest) in andere wedstrijden. Het gedicht mag niet elders gepubliceerd zijn.

7.      De deadline is 29 mei, 23.59 uur. Mailen naar sveuphorion@gmail.com. Inzendingen die daarna binnenkomen, worden uitgesloten van deelname. In de begeleidende mail moeten naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres van de deelnemer worden gegeven.

Info over jury en prijzen volgt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s