Euphorion boekenruil

Euphorion heeft dit jaar een nieuw concept in het leven geroepen: de boekenruil!

Het idee van de boekenruil is dat iedereen zelf een boek meeneemt en aan het eind van de avond met een ander boek naar huis gaat. We willen eigenlijk gaan speed daten met boeken; in een aantal rondes prijs jij het boek aan dat je hebt meegenomen en hoor je het promotiepraatje van anderen aan. Hopelijk gaat iedereen op deze manier aan het einde van de avond met een nieuw boek naar huis! Het leek ons leuk om op deze manier iedereen te voorzien van originele nieuwe boeken. Boeken die je zelf misschien nooit zou hebben gekocht maar die je door het praatje van de oude eigenaar met een vernieuwde blik bent gaan bekijken.

Voor de jaarwisseling hebben wij deze voor het eerst gehouden, de deelnemers hadden allen minstens twee boeken mee om te ruilen! Er is uitgebreid gesproken, gediscussieerd en genoten van de grote verschillen in de aangeboden boeken (zelf ben ik tot mijn groot genoegen met een grafische novelle en een roman van Primo Levi naar huis toe gegaan). Tien maart vond de tweede boekenruil plaats, ook deze keer vonden wij het een groot succes. Er was een gevarieerde groep studenten aanwezig, naast bachelor studenten literatuurwetenschap waren er master, taal en cultuur en scheikunde studenten aanwezig. Dit zorgde voor een uitgebreid en bijzonder aanbod van boeken. Benoemingswaardig waren het Duitstalige kunstboek over Joan Miró, de zeer gewilde boeken van Isabel Allende en de klassieker ‘Heart of Darkness’. Het was leuk om te zien dat het concept was aangeslagen bij de leden, er waren meerdere mensen aanwezig en meerdere romans werden meegebracht.

We hopen dat er nog tijd is om een derde editie te organiseren waarvoor jullie wederom uit alle hoekjes van jullie boekenkasten mooie en interessante exemplaren willen zoeken om met ons te ruilen! Op deze manier is er voor ieder wat wils en kunnen we weer lekker in bed duiken met nieuwe schrijvers.

unnamed

a-DSC03228

a-DSC03222

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s