Verslag introductiedag

WhatsApp Image 2017-09-12 at 11.51.04

Het eerste evenement van het jaar zit erop: de introductiedag! Met de nieuwe lading eerstejaars hebben we er (ondanks de onzekerheid over het weer) een mooie en gezellige dag van gemaakt.

Om stipt 12 uur stroomde onze favoriete boekwinkel Savannah Bay vol met de nieuwe literatuurwetenschappers. Met een broodje in de hand konden de leerlingen de winkel bekijken, met elkaar en ons een praatje maken en hun laatste studieboeken ophalen. Toen iedereen was uitgekeken hebben we buiten een kennismakingsspel gedaan, waarin we elkaar complimentjes en eerste indrukken verleenden. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik bij het lezen een traantje weg moest pinken!

Na Savannah Bay gingen we door naar Het Literatuurhuis, waar we de evenementen die Het Literatuurhuis organiseert uitgelegd kregen. Hierna kwam Lotte Kok, een jonge schrijfster die in het voorjaar haar debuutroman Skydancer uitbrengt, uit haar boek voorlezen. Er werd met ingehouden adem geluisterd en af en toe hard gelachen! Vanuit Het Literatuurhuis gingen we door met de speurtocht (met z’n allen argwanend omhoogkijkend in de hoop dat het droog bleef), waarna we elkaar ontmoetten in het Wilhelminapark voor de pubquiz en het avondmaal. Uitgeput kwamen de eerstejaars in het park aan, en jawel hoor, toen begon het te regenen. Gelukkig hield dit snel op en konden we met de pubquiz beginnen die er ongeveer zo uitzag: vragen over professor Tom Idema, de seksualiteit van Emily Dickinson, tekeningen van Romeo en Juliet en het onder luid geroep uitbeelden van Frozen. De winnende groepjes kregen prachtige Minion-gerelateerde schoolspullen. Wie wil dat nou niet? Het avondeten werd verzorgd door het allerliefste oud-bestuur van Euphorion, en dat was smullen: vegetarische én veganistische opties, verantwoord.

Na het avondeten propten we de literatuurliefhebbers in een bus en gingen we op weg naar bowlingbaan Bison. Onder het genot van een Euphorion-gesponsord drankje werden er te krappe schoenen aangedaan, ballen gegooid en kiekjes gemaakt (zie boven!). En wie hierna nóg niet genoeg van ons kon krijgen, ging mee naar De Bastaard voor nog een gratis drankje. Daar werd volop gepraat over de komende lessen, professoren (hallo Bas van Bommel!) en kamers vinden in Utrecht. Zo werd een drukke en gezellige dag afgesloten, en het schooljaar ingeluid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s