Commissies

Als lid van Studievereniging Euphorion heb je veel mogelijkheden om aanwezig te zijn bij leuke evenementen en activiteiten die georganiseerd worden door commissies. Lid zijn van een commissie geeft je de mogelijkheid om de andere leden van de vereniging beter te leren kennen en in een commissie kan je vaardigheden ontwikkelen of juist jouw talenten gebruiken.

Voor aankomend collegejaar (2018-2019) zijn we weer op zoek naar enthousiaste leden die een rol willen spelen in de organisatie van de filmavonden, de leesclub, de reis en/of de literaire kroegentocht en zich dus graag zouden willen aansluiten bij een commissie. Heb je interesse? Vul de gegevens in op het inschrijfformulier, dan nemen we binnenkort contact met je op.

Theater- en filmcommissie

Het doel van Euphorion is om twee filmavonden per jaar te houden. Deze avonden zijn gericht op lekker relaxen met z’n allen onder genot van een goede (of minder goede) film. Lekkere snacks en goed gezelschap maken deze avond altijd een succes. Dit jaar willen wij daarbij ook af en toe met leden naar een theatervoorstelling. In deze commissie mag jij bepalen wat we allemaal gaan zien!

Literatuurcommissie

Deze commissie bestaat uit een boekenclub en de organisatie van schrijfevenementen. De succesvolle viermalige leesclub van afgelopen jaar wordt dit jaar voortgezet! Het doel van de commissie is vooral om genres te lezen die je misschien niet zo snel voor een college moet lezen, zoals poëzie en graphic novels. Door dunne boeken te kiezen, lukt het om deze naast de studie te lezen. Ook hier regelt de commissie dingen als een locatie, snacks en drinken. Ook zorg je dat leden makkelijk aan het boek komen en geef je aanzet tot levendige discussies. De schrijfevenementen zullen een plek zijn om te werken aan je eigen literaire hoogstandjes of deze te delen. Ook zullen er van tijd tot tijd schrijvers worden uitgenodigd waarmee je de literaire wereld kan bespreken!

Reiscommissie

De reiscommissie is misschien wel de belangrijkste commissie. Eén keer in het jaar verlaten we onze koude kikkerlandje en gaan we met een groep op avontuur. Vorig jaar zijn we naar het prachtige Sofia geweest en nu willen we die reis overtreffen. Als je lid bent van de reiscommissie krijg je de kans om het hoogtepunt van het jaar te organiseren. Je kunt helpen door een locatie en activiteiten te bedenken, door de financiën onder controle te houden (sorry, maar Australië zit er niet in) en door mensen enthousiast te maken om hun koffers te pakken en mee te gaan.

Literaire kroegentocht

De literaire kroegentocht combineert twee dingen waar elke student literatuurwetenschap van houdt, alcohol en literatuur. We verkennen nachtelijk Utrecht en luisteren naar voordrachten van bekende en minder bekende schrijvers die hun werken graag met ons willen delen. Aan het eind van de avond is er een open podium waar iedereen zijn creatieve ei kwijt kan. Meld je aan als jij mee wilt helpen om deze mooie avond in juni tot een succes te maken!

Advertenties