Commissies

Als lid van Studievereniging Euphorion heb je veel mogelijkheden om aanwezig te zijn bij leuke evenementen en activiteiten die georganiseerd worden door commissies. Lid zijn van een commissie geeft je de mogelijkheid om de andere leden van de vereniging beter te leren kennen en in een commissie kan je vaardigheden ontwikkelen of juist jouw talenten gebruiken.

Theater- en filmcommissie
Het doel van Euphorion is om twee filmavonden per jaar te houden. Deze avonden zijn gericht op lekker relaxen met z’n allen onder genot van een goede (of minder goede) film. Lekkere snacks en goed gezelschap maken deze avond altijd een succes. Dit jaar willen wij daarbij ook af en toe met leden naar een theatervoorstelling. In deze commissie mag jij bepalen wat we allemaal gaan zien!

Leescommissie
Als je dit jaar besluit om deel te worden van deze commissie, krijg je de mogelijkheid om deze nieuw leven in te blazen. Het doel van de commissie is vooral om genres te lezen die je misschien niet zo snel voor een college moet lezen, zoals poëzie en graphic novels. Door dunne boeken te kiezen, lukt het om deze naast de studie te lezen. Ook hier regelt de commissie dingen als een locatie, snacks en drinken. Ook zorg je dat leden makkelijk aan het boek komen en geef je aanzet tot levendige discussies.

Reiscommissie
De reiscommissie is misschien wel de belangrijkste commissie. Eén keer in het jaar verlaten we onze koude kikkerlandje en gaan we met een groep op avontuur. Vorig jaar zijn we naar het prachtige Sofia geweest en nu willen we die reis overtreffen. Als je lid bent van de reiscommissie krijg je de kans om het hoogtepunt van het jaar te organiseren. Je kunt helpen door een locatie en activiteiten te bedenken, door de financiën onder controle te houden (sorry, maar Australië zit er niet in) en door mensen enthousiast te maken om hun koffers te pakken en mee te gaan.

Schrijfcommissie
De jongste commissie, vorig jaar opgericht, is misschien wel de leukste om deel van te zijn. Vorig jaar hebben we een spetterend succes gehad met het schrijverscafé waar aspirant-schrijvers hun stukken mee konden brengen. Daarnaast waren ook echte schrijvers uitgenodigd die gevraagd konden worden voor opbouwende kritiek. Voeg een paar biertjes  en een goed gesprek over schrijven toe en je hebt bijzonder leuke avond. Ook heeft de schrijfcommissie vorig jaar de schrijverstafel  georganiseerd, waarbij leden waarlijk meesterwerken hebben geschreven. Heb jij nog meer ideeën voor de schrijfcommissie en wil je helpen met het organiseren, wordt dan vooral lid!

Literaire kroegentocht
De literaire kroegentocht combineert twee dingen waar elke student literatuurwetenschap van houdt, alcohol en literatuur. We verkennen nachtelijk Utrecht en luisteren naar voordrachten van bekende en minder bekende schrijvers die hun werken graag met ons willen delen. Aan het eind van de avond is er een open podium waar iedereen zijn creatieve ei kwijt kan. Meld je aan als jij mee wilt helpen om deze mooie avond in juni tot een succes te maken!

Eerstejaarscommissie
He eerstejaars! Waar zijn jullie? De eerstejaars zijn de belangrijkste leden van Euphorion, maar het vorige bestuur heeft vastgesteld dat de eerstejaars minder actief zijn bij de evenementen en borrels, wat natuurlijk superjammer is. Daarom is dit jaar de eerstejaarscommissie in het leven geroepen. Onder leiding van een bestuurslid zullen een aantal eerstejaars de communicatieschakel tussen het bestuur en hun jaar vormen. Zij zullen ervoor zorgen dat activiteiten aansluiten bij de behoeften van de eerstejaars. Denk hier bijvoorbeeld aan het doorspelen van roosters om evenementen gunstig te plannen en het organiseren van activiteiten voor alleen eerstejaars. Laat je stem horen!

Advertenties