Over ons

Welkom op de site van studievereniging Euphorion!

Sv Euphorion is de studievereniging van de opleiding Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Om het studentenleven nog leuker te maken, organiseren wij regelmatig activiteiten voor en door literatuurwetenschappers.

Zo zoeken onze leden elkaar elke derde donderdag van de maand op voor onze maandelijkse borrel. We zijn op dit moment aan het zoeken naar een nieuwe locatie voor onze maandelijkse borrel, maar we houden je op de hoogte via onze Instagram en Facebook! Daarnaast geven docenten van de UU regelmatig lezingen over juist die onderwerpen waar zij de meeste kennis over hebben, en waar wij het meest over willen weten. Wij vertrekken tussen blok drie en vier elk jaar naar een grote Europese stad om deze tijdens de jaarlijkse studiereis eens grondig te verkennen. Ook organiseren wij avonden rondom bepaalde literaire thema’s, excursies en – samen met andere studieverenigingen – feesten, zoals het jaarlijkse Kerstgala. Bovendien houden we onze leden op de hoogte van de grote gebeurtenissen en activiteiten in de literaire wereld en nemen hen hier vaak ook mee naar toe!

Volg je niet de bachelor literatuurwetenschap maar is het wel je hoofdrichting, of volg je een minor, pre-master of masterprogramma, of lijken onze activiteiten je gewoon leuk en interessant? Ook jij kan lid worden van SV Euphorion! Neem dan contact met ons op, of kom gezellig naar de borrel.

Hier vindt je meer informatie over lid worden.

Kijk ook op onze Facebook, hier vind je het laatste nieuws, foto’s, links naar interessante artikelen of filmpjes, spontane gedichten van een bestuurslid  en veel meer.

Voor aankomend collegejaar (2019-2020) zijn we weer op zoek naar enthousiaste leden die een rol willen spelen in de organisatie van filmavonden, de jaarlijkse studiereis, culturele activiteiten en kroegentochten (al dan niet literair) en zich dus graag zouden willen aansluiten bij een commissie. Heb je interesse? Neem een kijkje op onze commissiepagina en kom erachter welke commissie het best bij je past!

Last but not least, vind je hieronder een paar leuke/nuttige links:

Savannah bay  is de leukste boekwinkel van Utrecht! Hier kun je elk blok je boeken kopen. Meer informatie kun je hier vinden.

Samenwerkingsverband Moderne Talen is de overkoepelende studievereniging voor de moderne talen aan de UU.

Voorleesexpress is een initiatief om het voorleesritueel te introduceren bij gezinnen met een taalachterstand. Een vaste voorlezer komt elke week bij het gezin thuis om de kinderen voor te lezen. Vele literatuurwetenschappers zijn je voorgegaan, aanrader!

Books 4 Life is een tweedehands boekwinkel, die maarliefst 90% van haar inkomsten naar aan het goede doel geeft. Boeken kun je hier vinden voor maar 1, 3 of 5 euro. Ze zijn gevestigt aan de Wittevrouwenstraat 7 bis, wat op het plein van de universiteitsbibliotheek is (na het hek van de ingang gelijk rechts).

Het Literatuurhuis brengt literatuur op een podium. Ontmoet je favoriete schrijver, leer meer over die ene literaire meester, ontdek nieuwe boeken: literatuur in de breedste zin van het woord komt door het jaar heen aan bod. Poëzie tijdens de jaarlijkse Nacht van de Poëzie; poetry slam tijdens de maandelijkse U-Slam en het jaarlijkse NK Poetry Slam; internationale literatuur tijdens het festival City2Cities; literair erfgoed tijdens het tweejaarlijks festival Literaire Meesters en binnen- en buitenlandse literatuur van grote en kleine namen gedurende in lezingen, filmvertoningen en optredens door de hele stad én in Het Literatuurhuis zelf aan de Oudegracht.

Sinds september 2013 houdt Het Literatuurhuis kantoor in een monumentaal pand aan de Oudegracht, pal naast Tivoli. Achterin, in het oudste deel van het huis, is een kleine zaal waarin kleinschalige literaire programma’s en filmvertoningen worden georganiseerd. Ook worden er cursussen over literaire onderwerpen en belangrijke auteurs gegeven.

Op www.hetliteratuurhuis.nl vind je alle activiteiten en kun je meteen kaarten kopen. Voor studenten is er een speciale studentenkaart: voor slechts 20 euro bezoek je gratis 6 voorstellingen naar keuze!

Stage lopen/vrijwilliger worden? Dat kan!

We werken altijd met stagiairs, zowel voor publiciteit als productie. Bij voorkeur werken we met studenten die een letterkundige achtergrond hebben, en dus bijvoorbeeld literatuurwetenschap studeren. Houd de website in de gaten voor interessante stagevacatures!

Ook zoeken we regelmatig vrijwilligers voor tijdens onze festivals. Lijkt je dat interessant? Mail dan naar info@hetliteratuurhuis.nl .

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s