Studie

Universiteit

Wil je Literatuurwetenschap studeren en ben je benieuwd hoe dit is op de Universiteit Utrecht?
Op de bachelorkiezerssite van Literatuurwetenschap vindt je allerlei informatie over het studieprogramma, werkvormen, toelating, deze opleiding aan de UU, etc.
Op de opleidingssite van de UU kun je specifiekere informatie vinden over verplichte vakken, keuze vakken, docenten, etc.

Studieadviseur

Heb je specifiekere vragen over de opleiding Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht? De studieadviseur kan je verder helpen.
Drs.  Harriët Luijendijk – Jungerius is de studieadviseur voor de bachelor opleidingen Talen, Literatuur en Communicatie. Op deze site kun je haar contactgegevens vinden.

Boeken

Voor elk vak krijg je van de docent te horen welke boeken je daarvoor nodig hebt. Bij de boekhandel Savannah Bay kun je deze boeken kopen. Aan het begin van het blok liggen de boeken daar al in stapels voor je klaar! Je kunt ook de boeken via hun webwinkel bestellen en thuis laten bezorgen. Luxe!

Opleidingscommissie (OC)

Behalve in het bestuur en de commissies van Euphorion zijn studentenliteratuurwetenschap ook actief in de opleidingscommissie. Deze commissie bestaat uit twee studentleden, twee docentleden en een studieadviseur. Wanneer elke cursus is afgelopen, worden de deelnemende studenten per mail gevraagd een anoniem evaluatieformulier in te vullen. Deze formulieren worden door de OC besproken en zo nodig wordt de cursus aangepast. Het is dus belangrijk dat iedere student deze evaluatieformulieren invult!
Ook heeft de OC tot taak advies uit te brengen over de Onderwijs- en examenregeling (OER), het jaarlijks evalueren van de OER en het desgevraagd of uit eigen beweging advies uitbrengen aan het bestuur van de opleiding en de decaan over alle aangelegenheden betreffende het onderwijs.
Daarnaast heeft de OC elk collegejaar twee nieuwe studentleden.  Jij als student kunt dus ook een plek krijgen in deze commissie, veel leren over de organisatie van de opleiding en hier bovendien ook inspraak in krijgen.

Algemeen

Voor meer praktische informatie over de opleiding kijk je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s